Selvtillits Challenge 5 – Fjasetrening

Tryggere hund, Challenge 5:

Fjasetrening

Fjasetrening, er aktiviteter hvor du og hunden jobber sammen, hunden lærer nye ting og hvor dere har det GØY sammen! I tillegg til at hunden får brukt hodet sitt, vil dere to knytte sterke bånd, dere vil lære dere å kommunisere bedre og stole på hverandre.

Dette vil både du og hunden dra fordel av i situasjoner hvor hunden er usikker. Tenk over det, hvis du havner i en litt skummel situasjon, ville du ikke heller vært sammen med noen du allerede vet du samarbeider og kommuniserer godt med? Noen du virkelig stoler på? Slik er det for hunder også.

Jeg anbefaler å trene triks, fremfor «lydighet». Når man trener triks er det ingen regler for hva man må jobbe med, eller hvordan det skal se ut når øvelsen er ferdig. Det er ikke nytteverdien eller resultatet som teller, men hvordan dere har det sammen når dere trener!

Hvis hunden ikke får til en øvelse, tull det bort, og prøv igjen. Hvis vi skal få hunden tryggere på seg selv, må vi ikke la den få følelsen av å ikke få til. Ha det gøy sammen, og få hunden din til å føle seg som en stjerne!

Denne challengen vil vare i to uker. Jeg vil at dere skal ta dere tid til å prøve ut ulike triks og øvelser, og tid til å «forkaste» de øvelsene du ser at hunden ikke synes noe om, og prøve nye.

Det er det som er så fint med «fjasetrening». Det er hva du og hunden har det gøy med som teller. Ikke hvor «nyttig» det er. Jeg skal nemlig love dere, at nytteverdi er det uansett!

Les gjerne min artikkel om hvorfor dette er nyttig trening her:

https://www.carinajosefine.no/2017/04/07/bare-for-goy-verdien-av-fjaserier/

Spørretime:

Å skulle trene inn øvelser er kanskje nytt for noen. Jeg har derfor lagt inn en spørretime, for at dere skal få svar på eventuelle spørsmål dere har.

Tirsdag 15. juni kommer jeg LIVE og svarer på alle spørsmål vedrørende denne challengen. En egen spørretråd er opprettet, tilfelle det skulle dukke opp spørsmål om treningen. For eksempel «Hvordan gjør man dette….», «Hvorfor skjer dette?» eller «Hva gjør jeg når hunden min gjør dette?

EKSEMPLER

Snurre rundt

Bukke

Hoppe gjennom armene

Hoppe over beinet

Slalom mellom beina

Åttetall mellom beina

High Five/vinke

Løfte ett og et bein (og kunne forskjellen)

Rydde leker

Slå av/på lys

Sitte bamse

Hoppe gjennom rockering

Rulle rundt

Pang/spill død

Hoppe opp på ryggen

Stå på føttene dine mens du går

Eksemplene ovenfor er kun det: EKSEMPLER!☺

Del med oss!

Husk å del bilder/video med oss i Challenge-tråden for å bli med i trekningen av overraskelse fra Qualipet.no. Vi trekker både ukesvinner, og månedsvinner. Jo flere Challenger du er med på i løpet av måneden, jo større sjanse har du for å bli månedsvinner.

Lykke til! ☺