Hei, jeg heter Carina Josefine

Jeg er hundetrener, atferdskonsulent, hundemassørstudent og rehabiliteringsterapeut, og lidenskapelig opptatt av hund, hundetrening, selvtillitsbygging og livskvalitet hos hund!

Det er fantastisk hvordan alt som har skjedd i livet, alle opplevelser, muligheter og tilfeldigheter,  har ført til at jeg i dag får jobbe med det jeg elsker aller mest – Hunder!

Jeg vokste opp i en familie som drev med oppdrett av collie og shetland sheepdog, og jeg ble tidlig introdusert for ulike hundesporter. Jeg har alltid elsket å trene hund. Jeg begynte med utstilling da jeg var seks år, gikk mitt første lydighetkurs da jeg var åtte, og mitt første agilitykurs da jeg var elleve. At jeg fikk lov å være så aktiv med hund som barn, er jeg veldig takknemlig for i dag.

Agility var lenge “min” hundesport, og jeg har tidligere konkurrert i klasse 3 med en Sheltietispe som het Tinka (hjertet mitt<3) Ting blir ikke alltid som man planlegger (heldigvis), og da min colliehanne, Nommin, viste seg å sterkt foretrekke å ha alle fire potene godt plantet på bakken, fattet jeg interesse for rallylydighet. Dette har blitt en av mine favoritter blandt hundesportene, og jeg er i dag godkjent instruktør i rallylydighet (NRL).

Det min noe forsiktige colliehanne var god på, var mennesker. Og da helst mennesker som var litt anderledes. Dette gjorde at jeg ble veldig interessert i besøkshundtjenesten til Røde Kors. Nommin ble godkjent besøkshund i 2014, og jeg har senere blitt sertifisert Røde Kors instruktør for besøksvenn med hund.

Da jeg begynte å holde valp- og unghundkurs regelmessig, kom også interessen for å lære mer om atferd. Jeg tok utdannelsen min som hundetrener med spesialfelt atferd og problemløsning ved Innlandet Hundesenter. Dette var utdannelsen som på alvor fikk meg interessert i atferd hos hund, og hvordan man kan løse små og store utfordringer i hundeholdet, slik at både hund og eier kan få en bedre hverdag sammen.

Noen år senere ble hunden min, Carlisha, brått blind. Det føltes som om livet bare slo pusten ut av meg. Lite visste jeg da, om at dette var starten på noe fantastisk givende og vakkert. Jeg satte inn alt jeg hadde lært og erfart for å bygge om selvtilliten hennes som blind, og lovte meg selv at hver eneste dag skulle være meningsfull. Ikke bare klarte Carlisha seg veldig bra, men hun inspirerte meg til å starte et prosjekt for blinde hunder med fokus på selvtillit og livskvalitet.

Over hundre blinde hunder senere, alle med sine egne planer og seks måneder + med oppfølging, begynte jeg å lage selvtillitsplaner også for helt friske seende hunder. Med min egen Nommin aka “Ludvig i Flåklypa” som alltid har vært en sensitiv sjel, og med erfaring fra selvtillitsbygging med blinde hunder, føltes det så riktig å la dette bli “min greie”. Det var plutselig åpenbart for meg at jeg skulle jobbe med usikre og sensitive hunder. Jeg jobbet lenge én til én før jeg begynte å sette opp selvtillitskurs. Flere selvtillitskurs senere, ble TRYGG Hund også til et onlinekurs.

Det betyr mye for meg at disse hundene blir sett som de følsomme og fantastiske hundene de faktisk er, og at menneskene deres får den veiledningen, kunskapen og ideene de trenger for å hjelpe hunden sin å bli TRYGG.
 

Det er utrolig givende å jobbe med selvtillit hos hund. Jeg vet at det jeg lærer bort gjør en forskjell i selve livskvaliteten – til både hund og eier.

Arbeidet med blinde hunder (inkludert mange seniorhunder), samt erfaringen med usikre og stressa hunder, gjorde at jeg følte at noe manglet. Jeg kunne virkelig gjøre mye for hundenes mentale helse, men hvis de gikk med vondter i kropp og ledd og spente og ømme muskler, ville jeg aldri komme helt i mål med livskvaliteten jeg ønsket for disse hundene. Dermed startet jeg utdannelsene som hundemassør og rehabiliteringsterapeut (ferdig 2020). Interessen for anatomi og muskler førte til at jeg også tok utdannelse som styrkeinstruktør for hund.

 

I dag har jeg tre hunder, en colliehanne (Nommin) og to bearded collie tisper (Carlisha og Abbee). Vi trener mye triks, styrke, og rallylydighet. Jeg våkner rett som det er med sommerfugler i magen – fordi jeg gleder meg til å trene og være sammen med hundene mine.

Det viktige er ikke er alltid hva man trener på, men hvordan man gjør det, og ikke minst, hvordan man har det sammen mens man holder på!  De vi har det fint med, er de vi helst vil tilbringe tid sammen med. Slik er det med hunder også.

Denne tanken ligger til grunn i alt jeg gjør, både med egne hunder, og i jobben min.

Jeg elsker å holde kurs, og holder blandt annet selvtillitskurs (TRYGG Hund), triksekurs, kurs i rallylydighet, styrkekurs for hund, barn og hund kurs, valpekurs, passeringskurs ++

Jeg tar også privattimer, atferdskonsultasjoner og driver med fysikalsk behandling og opptrening av hund.

12.01.19(4)

Jeg er med i Skandinavisk gruppe for etisk hundehold, hvilket betyr at jeg blandt annet forplikter meg til å fremme positive treningsmetoder uten straff og bruk av aversiver