Om meg

Jeg heter Carina Josefine,  jeg er hundetrener, atferdskonsulent og lidenskapelig opptatt av hund, hundetrening og hunders livskvalitet!

Det viktige er ikke er alltid hva man trener på, men hvordan man gjør det, og ikke minst, hvordan man har det sammen mens man holder på!  Har man det gøy sammen, vil man knytte bånd få god kontakt. Dette vil gjøre alle øvelser vil bli lettere å trene inn. De vi har det fint med, er de vi helst vil tilbringe tid sammen med. Slik er det med hunder også.

Denne tanken ligger til grunn i alt jeg gjør, både med egne hunder, og i jobben min. I all hundetrening har jeg stort fokus på det jeg ser som fire viktige grunnsteiner: motivasjon, glede, samarbeid og mestring.

12.01.19(4)

Jeg opptatt av samspillet mellom menneske og hund. For at man skal kunne jobbe godt sammen, må kommunikasjonen være god. Denne kommunikasjonen består av mye mer enn våre verbale kommandoer og håndsignaler. Hunden vil også påvirkes av kroppsspråk, tonefall og  sinnsstemning. Hunden på sin side sender oss mange signaler som forteller oss om hvordan den har det, om de forstår hva vi mener, og hvor mottagelig den er for læring akkurat nå. Ved å være bevisst på eget språk og hvordan man fremstår for hunden, samt ved å lære seg å lese hundens signaler, vil man kunne minimere forstyrrelser i kommunikasjonen, og tilpasse treningen slik at man får mest ut av treningsøkten.

Jeg holder på med et prosjekt  hvor jeg ser på effekten av mentale aktiviteter, mestrings – og selvtillitsfremmende øvelser på hunder som er blitt plutselig blinde og deres livkvalitet. Dette kan du lese mer om her: Blind Dogs – Quality of Life 

Jeg synes det er utrolig givende og interessant å jobbe med selvtillit hos hund. Selvtillit er det som gjør at noen hunder møter hver nye utfordring som om det er et eventyr! Selvtillitsbygging er noe ALLE hunder kan ha godt av, enten som forebygging, eller som et viktig ledd i å jobbe med atferdsutfordringer.

Jeg er hundetrener med spesialfelt atferd og problemløsning, utdannet ved Innlandet Hundesenter. Dette er en utdannelse som går over 15 måneder, og har stort fokus på atferd, problemløsning og hundens språk. Dette var utdannelsen som på alvor fikk meg interessert i atferd hos hund, og hvordan man kan løse små og store utfordringer i hundeholdet, slik at både hund og eier kan få en bedre hverdag sammen.

Jeg har lang erfaring med flere hundesporter, samt trening av egne og andres hunder. Jeg vokste opp i en familie som drev med oppdrett av collie og shetland sheepdog, og jeg ble tidlig introdusert for ulike hundesporter. Da jeg var elleve år gikk jeg mitt første helgekurs i agility. Siden den gang har agility vært “min” hundesport, og jeg har tidligere konkurrert i klasse 3. På grunn av en noe forsiktig hund med høydeskrekk, måtte planene om å konkurrere i agility legges på hylla, og jeg fattet dermed interesse for rallylydighet. Dette har etterhvert blitt en av mine favoritter blant hundesportene, og jeg er godkjent instruktør i rallylydighet.

Jeg konkurrer i rallylydighet, og trener mye triks og freestyle med hundene mine – bare for gøy.

Jeg er også utdannet Røde Kors instruktør for besøksvenn med hund, og colliehannen min er godkjent besøkshund for Røde Kors.

I dag har jeg tre hunder, en colliehanne (Nommin) og to bearded collie tisper (Carlisha og Abbee). Carlisha er blind, og dette var naturlig nok starten på min interesse for hunder med funksjonsnedsettelser.

La meg dele min hundeglede med deg: Meld deg på epostlista mi!

  • Hundetrener med spesialfelt atferd og problemsløsning (Innlandet hundesenter)
  • Sertifisert instruktør for Besøksvenn med hund (Røde Kors)
  • Godkjent instruktør i rallylydighet (Norsk Rallylydighetsklubb)
  • Utdannet allmennlærer med spesialpedagogikk (Høgskolen i Hedmark, Høgskolen i Akershus)

Jeg er med i Skandinavisk gruppe for etisk hundehold, hvilket betyr at jeg blandt annet forplikter meg til å fremme positive treningsmetoder uten straff og bruk av aversiver