Om meg

 

Min bakgrunn

 

  • Hundetrener med spesialfelt atferd og problemsløsning (Innlandet hundesenter)
  • Sertifisert instruktør for Besøksvenn med hund (Røde Kors)
  • Godkjent instruktør i rallylydighet (Norsk Rallylydighetsklubb)
  • Utdannet allmennlærer med spesialpedagogikk (Høgskolen i Hedmark, Høgskolen i Akershus)Jeg er hundetrener med spesialfelt atferd og problemløsning, utdannet ved Innlandet Hundesenter. Dette er en utdannelse som går over 15 måneder, og har stort fokus på atferd, problemløsning og hundens språk. Dette var utdannelsen som på alvor fikk meg interessert i atferd hos hund, og hvordan man kan løse små og store problemer i hundeholdet, slik at både hund og eier kan få en bedre hverdag sammen.

Jeg har lang erfaring med flere hundesporter, samt trening av egne og andres hunder. Jeg vokste opp i en familie som drev med oppdrett av collie og shetland sheepdog, og jeg ble tidlig introdusert for ulike hundesporter. Da jeg var elleve år gikk jeg mitt første helgekurs i agility. Siden den gang har agility vært «min» hundesport, og jeg har tidligere konkurrert i klasse 3. På grunn av en noe forsiktig hund med høydeskrekk, måtte planene om å konkurrere i agility legges på hylla, og jeg fattet dermed interesse for rallylydighet. Dette har etterhvert blitt en av mine favoritter blant hundesportene, og jeg er godkjent instruktør i rallylydighet.

Jeg er også utdannet Røde Kors instruktør for besøksvenn med hund. Colliehannen min er godkjent besøkshund for Røde Kors, og sammen er vi besøksekvipasje på en demensavdeling. Jeg brenner for at folk skal bli klar over de gode effektene både menneske og hund kan ha på hverandre, dersom relasjonene er gode. Jeg ønsker at hunder skal være velkommen i enda flere institusjoner og hjem rundt om i Norge. Et ledd i dette er kvalitetssikring av besøkshunder.

I dag har jeg to hunder, en colliehanne (Nommin) og ei bearded collie tispe (Carlisha). Carlisha er blind, og dette var starten på min interesse for hunder med funksjonsnedsettelser. Å trene med disse spesielle hundene er utrolig lærerikt og spennende! Jeg brenner for at alle hunder skal få kontinuerlig påfyll av mestring og mental aktivisering.

Jeg holder på med et prosjekt  hvor jeg ser på effekten av mentale aktiviteter, mestrings – og selvtillitsfremmende øvelser på hunder som er blitt plutselig blinde og deres livkvalitet. Dette kan du lese mer om her: Blind Dogs – Quality of Life 

Jeg konkurrer i rallylydighet, og trener mye triks og freestyle med hundene mine – bare for gøy.

 

 

Min treningsfilosofi

I all hundetrening har jeg stort fokus på det jeg ser som fire viktige grunnsteiner i hundetrening:

  • Motivasjon
  • Glede
  • Samspill
  • Mestring

Noe av det mest motiverende med jobben min, er når jeg kan hjelpe en ekvipasje å bygge opp disse grunnsteinene. Det viktige er ikke er alltid hva man trener på, men hvordan man gjør det, og ikke minst: Hvordan man har det sammen mens man holder på!  Har man det gøy sammen, vil man knytte bånd få god kontakt. Dette vil gjøre alle øvelser vil bli lettere å trene inn. De vi har det fint med, er de vi helst vil tilbringe tid sammen med. Slik er det med hunder også. Plukke på detaljer kan vi først gjøre, når alle disse fire grunnsteinene er på plass.

Videre er jeg opptatt av kommunikasjonen mellom menneske og hund. For at hund og menneske skal kunne jobbe godt sammen, må kommunikasjonen være god. Denne kommunikasjonen består av mye mer enn våre verbale kommandoer og håndsignaler. Hunden vil også påvirkes av kroppsspråk, tonefall og  sinnsstemning. Hunden på sin side sender oss mange signaler som forteller oss om hvordan den har det, om de forstår hva vi mener, og hvor mottagelig den er for læring akkurat nå.

Ved å være bevisst på eget språk og hvordan man fremstår for hunden, samt ved å lære seg å lese hundens signaler, vil man kunne minimere forstyrrelser i kommunikasjonen, og tilpasse treningen slik at man får mest ut av treningsøkten.

 

Jeg holder mange av mine kurs gjennom Innlandet hundesenter, men også noen gjennom eget enkeltpersonforetak. Jeg holder blandt annet valp- og unghundkurs, kurs i hverdagslydighet, rallylydighet, lydighetsmix (elementer fra LP, rallylydighet og kreativ lydighet), agilitykurs, triksekurs, samt kurs for barn og hund. Ved interesse for kursene ta en titt på Innlandet Hundesenter sine kurssider, eller send meg gjerne en mail på carina@innlandethundesenter.no, så kan jeg hjelpe deg å finne frem til riktig kurs.Ved kurs som ikke er oppsatt, ta kontakt for å melde interesse.

Jeg tar også privattimer og konsultasjoner.

Mitt kontor er i Innlandet Hundesenter sine lokaler: Stolvstadvegen 11, 2360 Rudshøgda

 

 

Skandinavisk gruppe for etisk hundehold

 

 

Jeg er med i Skandinavisk gruppe for etisk hundehold, hvilket betyr at jeg blandt annet forplikter meg til å fremme positive treningsmetoder uten straff og bruk av aversiver.