Første kveld på valp- og unghundkurs

Årets første runde med valp- og unghundkurs ble startet med beriket miljø. Jeg samlet objekter med mange spennende lukter, som jeg la rundt i hallen: skitne hunde- og katteleker, brukte kattetepper, hundeseng, og et teppe som har ligget i buret til chinchillaene mine. Deretter fikk hver og enkelt hund komme inn i hallen og utforske på egenhånd. Ikke bare blir vi litt bedre kjent med hunden gjennom å observere hva den gjør i en slik ukjent situasjon, men hundene får også “lande” på dette nye stedet på en trygg og rolig måte. Det å snuse er i seg selv beroliggende. Samtidig får vi gitt hundene en kjempefin mulighet til å utvikle nysgjerrigheten og selvstendigheten sin.

Først ut var valpene:

Noen valper var mere forsiktig enn andre, og det er helt normalt. Det er når de begynner å bli unghunder, at de for alvor begynner å teste ut sin egen selvstendighet. Nå har vi hatt 3 kurskvelder, og de som var mest forsiktige den første kvelden, er langt fra like forsiktige nå. Det er utrolig spennende å få følge den utviklingen fra uke til uke.

Timen etter kom unghundene. En herlig gjeng med stor variasjon i både alder og personlighet.

Man kan fint lage til et slik beriket miljø hjemme. Les mer om hva beriket miljø er, hvordan gjøre det, samt alle de gode effektene, i denne artikkelen.

Meld deg på epostlista mi