Vintereventyr på valpekurs

I kveld var det tid for byvandring for gjengen på valpekurs. Det er flere grunner til at vi har satt av en kveld til dette. Det er god sosialisering for valpene å gå på nye steder, få nye opplevelser, kjenne forskjellige underlag og lukte mange nye og spennende luker. Det er også viktig å trene i ulike miljøer, da hunder ikke generaliserer like godt som oss mennesker. For en hund er det ikke gitt at “sitt” betyr sitt både i treningshallen og i gågata. Det må hunden lære ved at vi trener på forskjellige plasser og med forskjellige forstyrrelser.

Det ble en kveld med mange spennende opplevelser for valpene.

Først var vi innom dyrebutikken i Brummundal. Her fikk valpene prøve å gå i svingdør (noe de fleste taklet veldig bra), se papegøye og andre spennende smådyr, og snuse på luktene etter alle hundene som har vært der inne før dem.

Birk trener på “sitt” inne blandt smådyrene

Bruno lurer fælt på hva som er inne i burene

Kontakttrening blandt hundemat og leker

Mange spennende lukter for Nova

Deretter gikk vi ned i gågata, hvor vi brukte skøytebanen til treningsbane, og isskulpturene til nesearbeid og miljøtrening.

Alle valpene var fantastisk selvsikre og nysgjerrige. Det er viktige egenskaper for en hund.

Håper valpene – og menneskene deres – hadde et fint lite vintereventyr!

Meld deg på epostlista mi