Bytur med valp- og unghundgruppa

Denne uken har det vært “utedag” på både valp- og unghundkurset. Vi snakker ofte om hvorvidt vi skal bruke en hel kurskveld på dette, men jeg synes det har vært vel verdt det de gangene vi har gjort det på mine kurs. Vi får oppleve i praksis hvilke utfordringer man kan støte på, når man kommer ut av det miljøet hunden er vant til å trene i, og til et helt nytt sted med nye forstyrrelser. Å klare å konsentrere seg når det er mye nytt og spennende, kan være utfordrende. Vi har jo også de hundene som synes bymiljøet, selv på rolige ettermiddager, er litt skummelt. Vi legger opp til at hundene får oppleve mestring ved å gå på ulike underlag, og vi bruker objektene vi finner til “by-agility”. Alle hundene skal ha en positiv opplevelse av å være på bytur. Dermed blir det også slik at de må jobbe med litt forskjellige ting. Noen jobber med kontakt, mens andre roser etterhvert initiativ til nysgjerrighet.

Det er super miljøtrening, og så fremt vi har mulighet, synes jeg det er vel verdt å bruke en kurskveld på dette.

Meld deg på Epostlista mi