Innlæring av kontaktlyd og slipp-kommando

I artikkelen om trening i valpetiden listet jeg opp flere gode vaner og hverdagsferdigheter som er lurt å lære valpen, deriblandt kontaktlyd og “slipp kommando”. Her følger ett par små videoer av lille Mie (4 mndr) sin første økt med trening på nettopp dette.

Kontaktlyd, hensikten med den, og hvordan den kan læres inn kan du lese mer om i artikkelen om kontakt. Kort fortalt er dette en lyd du lager, som skal bety “Se her, nå skal du og jeg gjøre noe”, “Se her, ny beskjed følger”,  “Nå skal du og jeg samarbeide”. Denne lyden kan du bruke i alle slags situasjoner hvor du vil ha kontakt, og den kan følge hunden hele livet.

En slipp-kommando er veldig greit å lære valpen. Den kan brukes hvis valpen biter i buksebein, eller hvis den har funnet noe den ikke får lov å tygge på. Mange hunder plukker også opp ting på tur som ikke er bra for den, og vil nødig gi det fra seg. Da er det greit å kunne be den slippe. Studier viser at det å lare hunden en slipp-kommando også kan redusere ressursforsvar mataggresjon.

Har du en voksen hund, er det selvsagt ikke noe i veien med å lære den disse tingene nå, dersom den ikke lærte det som valp. Det er på ingen måte for sent 🙂

Meld deg på Epostlista mi