Hundetrenerutdannelsen i Tallinn

Helgen 30.juni – 2. juli var jeg i Tallinn for å undervise på hundetrenerutdannelsen der (International Dog Trainer School Lisbeth Borg de Waard). Vi bodde på et koselig hotell i gamlebyen, og siden det var min første tur til Tallinn, ble det litt “turist-fotografering”

Jeg skulle undervise i praktisk hundetrening, og til disposisjon hadde vi et veldig stort og flott lokale ved Pet City. I tilegg til treningslokale, har de groomingsalong, dyreklinikk og dyrebutikk. Hallen var stor og lys med godt gummigulv og masse agilityutstyr. Tenk å ha tilgang til en slik hall her hjemme. Det hadde vært fantastisk!

Det er et stort behov i Estand og Latvia (hvor de fleste deltagerne er i fra) for hundetrenere som bruker positive metoder, og har forståelse for hundens språk og behov. Derfor var dette fokus i treningen. Jeg underviste i belønningsteknikk, og ulike treningsmetoder. I tillegg fikk de i oppgave å observere hundene, deres språk, og hvordan førers kroppsspråk og stemmeleie påvirker hunden.

Det var ikke så viktig HVA vi trente på, men HVORDAN vi gjorde det. Dette er jo noe jeg prøver å kommunisere både til kursdeltagere, og hundetrenerstudenter. I tillegg til litt target/touch-trening, valgte jeg derfor ut øvelser fra rallylydighet. Det som er så fint med rallyøvelser, er at det er noe for enhver smak. Rallylydighet er en relativt ny sport i Estland (mye nyere enn den er i Norge), men noen kjente såvidt til sporten fra før. Med meg hadde jeg både norske og canadiske rallyskilt.

Målet for dagen var å gå en oppsatt rallybane med øvelser fra lp, agility og freestyle.

Bildene er tatt av Marianne Ääro, en av studentene.

Meld deg på Epostlista mi