Challenge2: SNUSEOPPGAVER

Tryggere hund, Challenge 2:

SNUSEOPPGAVER

Hundens aller beste arbeidsverktøy er nesen, og denne uken skal de ikke bare bruke den til å utforske, men virkelig få jobbe! Til tross for at hundene har en mindre hjerne enn oss, er området i hjernen dedikert til å analysere lukt 40 ganger større hos hunden.
Å legge til rette for at hunden får bruke den gode luktesansen sin, er super selvtillitsbygging. Hunden får gjøre det den er laget for å gjøre, og kjenne seg stolt over det den får til. Du kan lage spennende snuseoppgaver for hunden din både innendørs og utendørs, det er lettvint, billig og krever minimalt med utstyr.
Her får du tre alternativer til aktiviteter. Jeg anbefaler å prøve alle tre! Det er også lov å være kreativ å finne på snuseoppgaver selv (men vær litt mer kreativ enn bare å kaste godis ut på plenen denne gangen)

Det er alltid lov å oppmuntre, men la hunden få jobbe å selvstendig som mulig. Hvis hunden ikke er vant til å søke etter godbiter, kan det hende den trenger litt «starthjelp». Pek på eskene/pottene/buskene mens du sier for eksempel «søk» eller «let», og vis den at det er noe der som er verdt å jobbe for. Prøv så igjen, og se om hunden klarer det mer selvstendig denne gangen. Ros og få hunden til å føle seg stolt når den finner godisene du har gjemt.

1. Pappeskesøk

Alt du trenger er noen pappesker (3-4 er nok) og litt godis. Du kan også bruke andre bokser og esker – vær kreativ. Legg pappeskene rundt på gulvet, noen med åpningen opp, andre med åpningen til siden. Deretter legger du noen skikkelig «smelly» godibter i pappeskene.
Du kan godt lage noen utfordringer til hunden din, slik som at den må stikke hodet inn i eskene, bruke potene, eller tråkke oppi, for å få tak i godisen.
Hvis dere er ute, og hunden ikke kan være løs, bruk et langt leiebånd, så hunden kan søke selvstendig.

2. Blomsterpottemoro

Bruk blomsterpotter med hull i. Til å begynne med er 3-5 blomsterpotter nok. Sett dem opp ned, og gjem en godbit under én av dem (har du mange potter, kan du gjemme godbit under flere).
Hvis hunden din ikke er vant til å søke etter godbit, kan du la hunden se at du legger godbiten under de første par gangene. Pek på pottene og si for eksempel «søk» eller «let». Deretter får du noen til å distrahere hunden, eller kaster noen godbiter bortover gulvet/bakken, slik at hunden ikke ser hvor du legger godisen. Pek på pottene og gjenta søksordet.
HER finner du link til en video av Ada som viser hvordan blomsterpottemoro kan gjøres.

3. pølsetre og vaffelbusk

Fest pølser, karbonader, vafler, eller annen godis på greinene til trær eller busker (OBS. Ungå busker med torner!).
Å søke etter godbiter med snuta opp, kan være en utfordring hvis hunden kun er vant til å søke med snuta ned, så det kan hende du må vise hunden at det vokser pølse på trærne 😉

ALLE ØVELSER KAN GJØRES VED AT HUNDEN SØKER ETTER LEKER I STEDET FOR GODIS.

Del med oss!

Husk å del bilder/video med oss i Challenge-tråden for å bli med i trekningen av overraskelse fra Qualipet.no. Vi trekker både ukesvinner, og månedsvinner. Jo flere Challenger du er med på i løpet av måneden, jo større sjanse har du for å bli månedsvinner.

(Trykk på bildet for å komme til Facebooktråden)

Lykke til på nye eventyr! 🙂