Challenge 3: PROMBLEMLØSNING

Tryggere hund, Challenge 3:

Problemløsning – hjemmelaget

Ukas utfordring til dere eiere er å være KREATIVE! Hundens utfordring er å løse de kreative oppgavene dere lager 🙂  Det handler om problemløsning! Å bli presentert for en utfordring, for så å løse det på egenhånd, er en skikkelig selvtillitsboost for hundene våre! Utfordringen for hunden kan være for eksempel «Hvordan får jeg godbiten ut derfra og inn i munnen min?» eller «hvordan kommer jeg meg over/under/rundt dette hinderet og frem til leken min/godbiten» Det finnes utrolig mange problemløsningleker man kan kjøpe. De er fine og morsomme, men etter noen ganger har hunden funnet ut av hvordan det skal gjøres, og selv om det fortsatt er en fin aktivitet, er det ikke samme utfordring lenger. Jeg vil derfor at dere skal være kreative og lage deres egne problemløsningsoppgaver til hundene denne uken! Når dere venner dere til å se alt som kan brukes, kan dere lage uendelig med problemløsningsoppgaver – uten å bruke penger på dyre leker! Støter hunden på situasjoner som krever problemløsning i dagliglivet, kan du gi den litt tid og se om den finner en løsning på egenhånd. Hvis ballen skulle rulle under kommoden, se om den klarer å fiske den frem selv. Hvis leiebåndet snurrer seg rundt et tre, se om hunden selv klarer å finne en løsning på problemet. Du skal oppmuntre hunden, men ikke vise den hva den skal gjøre.

Eksempler:

Her er eksempler på oppgaver du kan lage til for hunden din. La hunden fundere på hvordan den skal få tak i en leke eller godbiter som er gjemt:
  • Under en kopp
  • Inne i en tørkerull hvor du har lukket begge endene
  • I et muffinsbrett, med tennisballer som er lagt over formene
  • Under et håndkle eller kjøkkenklut
  • Nede i en halvåpen skuff
  • Inne i en plastflaske
  • Mellom to pappkrus som er satt oppi hverandre

Godbiter i muffinsbrett, dekket av leker


Godbit eller leke gjemt slik at hunden må bruke potene


Godbiter gjemt nede i sprekkene i en skumgummimadrass


Godbiter og tøystkykker stappet inn i en lekeball


Godis inne i en eggekartog (du kan også smøre noe godt på innsiden)


Godbiter gjemt inne i en flaske


Godbit/leke inne i en boks/serviett boks


Godbiter gjemt mellom to pappkrus som er satt oppi hverandre/ Godbiter i en dorull som er lukket i begge ender

Eksemplene ovenfor er kun det: EKSEMPLER! Dere kan bruke dem, eller finne på deres helt egne oppgaver. Beklager dårlig bildekvalitet denne gangen. Bildene er hentet fra videoer av «mine» blinde hunder <3

Del med oss!

Husk å del bilder/video med oss i Challenge-tråden for å bli med i trekningen av overraskelse fra Qualipet.no. Vi trekker både ukesvinner, og månedsvinner. Jo flere Challenger du er med på i løpet av måneden, jo større sjanse har du for å bli månedsvinner. Lykke til på nye eventyr!