SelvtillitsChallenge 4 – EventyrAgility

Tryggere hund, Challenge 4:

EVENTYRAGILITY

Dog parkour, urban agility, skogsagility – det handler om å bruke det man har i miljøet til å utfordre hundens hode og kropp. Det er super selvtillitsbygging! Det er også god mental aktivisering, da det krever mye «hjerne» å bruke kroppen på måter den ikke er vant til.

Visst kan man finne en agilitybane, men utfordringen denne uken er altså EVENTYRagility! Bruk det dere finner når dere er ute på eventyr! Vær kreativ! J

La hunden krype under, balansere, gå gjennom, hoppe oppå eller over det dere finner på deres vei. Både skog- og bymiljø har sine utfordringer, bare man har øynene oppe og ser etter dem.

Dette er den første utfordringen jeg gir dere som også utfordrer hunden fysisk. Jeg har derfor noen retningslinjer til dere:

Viktig:

  • Ta hensyn til din hunds alder og fysiske form når du velger «hinder»
  • Varm opp hunden din hvis hindrene krever fysisk anstrengelse
  • La hunden hoppe ned, trekke seg unna, dersom den ønsker det (Husk: Vi BYGGER selvtillit, og da må hunden føle at den mestrer situasjonen)

Hva jeg IKKE vil se:

  • Høyder eller underlag som setter hunden i fare for å skade seg
  • Tvang av noe slag. Oppmuntring er lov, men studer hundens språk, og utsett dem ikke for ubehag.
  • Bruk av utstyr som kan skade eller skap ubehag for hunden (skal hunden balansere eller hoppe opp på noe, kan halsbånd skade hunden dersom båndet blir stramt i det hunden velger å hoppe ned, eller faller ned) Bruk heller en god sele, du kan bruke til å støtte hunden.

Aller viktigst:

HA DET GØY!!

Eksempler:

Eksemplene ovenfor er kun det: EKSEMPLER! Dere finner deres egne utfordringer i det miljøet dere er ute på eventyr J

Beklager dårlig bildekvalitet. De fleste bildene er hentet fra videoer av «mine» blinde hunder <3

Del med oss!

Husk å del bilder/video med oss i Challenge-tråden for å bli med i trekningen av overraskelse fra Qualipet.no. Vi trekker både ukesvinner, og månedsvinner. Jo flere Challenger du er med på i løpet av måneden, jo større sjanse har du for å bli månedsvinner.

klikk på bildet for å komme til dele-tråden 🙂

Lykke til på nye eventyr! 🙂